Translate

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Οι Γυναίκες Απορροφούν Και Διατηρούν το DNA Από Κάθε Ερωτικό Τους Σύντροφο;

Οι γυναίκες διατηρούν και κουβαλούν ζωντανό DNA από κάθε άνθρωπο με τον οποίο έχουν έρθει σε σεξουαλική επαφή, σύμφωνα με νέα μελέτη του Πανεπιστημίου του Σιάτλ και του Κέντρου Ερευνών για τον Καρκίνο Fred Hutchinson.
Η μελέτη, η οποία ανακάλυψε τυχαία αυτές τις καταπληκτικές πληροφορίες, προσπαθούσε αρχικά να προσδιορίσει εάν οι γυναίκες που υπήρξαν έγκυες σε γιο έχουν μεγαλύτερη προδιάθεση σε ορισμένες νευρολογικές ασθένειες που εμφανίζονται συχνότερα στους άντρες.
Όμως, καθώς οι επιστήμονες άρχισαν να μελετούν τον γυναικείο εγκέφαλο, η μελέτη άρχισε να οδηγείται σε απίστευτα ευρήματα.

Όπως αποδεικνύεται, ο θηλυκός εγκέφαλος είναι ακόμη πιο μυστηριώδης από όσο πιστεύαμε μέχρι σήμερα. Η μελέτη έδειξε ότι οι θηλυκοί εγκέφαλοι συχνά φιλοξενούν τον «ανδρικό μικροχιμαιρισμό*», ή με άλλα λόγια την παρουσία αρσενικού DNA που προέρχεται από άλλο άτομο και είναι γενετικά διακριτό από τα κύτταρα που αποτελούν την υπόλοιπη γυναίκα.

*Η συνύπαρξη μικρής ποσότητας από γενετικά διακριτά κύτταρα σε έναν άλλο οργανισμό λέγεται «μικροχιμαιρισμός»

Σύμφωνα με τη μελέτη: «Το 63% των γυναικών (37 από τις 59) που εξετάστηκαν βρέθηκαν με αρσενικό μικροχιμαιρισμό στον εγκέφαλο. Ο μικροχιμαιρισμός εντοπίστηκε σε πολλαπλές περιοχές του εγκεφάλου.»
Έτσι, το 63% των γυναικών φέρει αρσενικά κύτταρα DNA που ζουν στον εγκέφαλό τους. Προφανώς, οι ερευνητές θέλησαν να μάθουν από πού προέρχεται το αρσενικό DNA.

Ποιός ενδιαφέρεται να μαντέψει; Από τους πατέρες των γυναικών; Όχι. Το DNA του πατέρα σου συνδυάζεται με της μητέρας σου για να δημιουργήσει το μοναδικό DNA σου. Από πού αλλού θα μπορούσε να προέρχεται;

Μέσα από τη μελέτη οι ερευνητές υπέθεσαν ότι η πιο πιθανή απάντηση ήταν ότι όλο το αρσενικό DNA που βρέθηκε να ζει στον θηλυκό εγκέφαλο προήλθε από περιπτώσεις εγκυμοσύνης σε αρσενικό έμβρυο. Αυτή ήταν η ασφαλής, επιστημονικά ορθή υπόθεση. Αλλά οι ερευνητές δεν αρκέστηκαν σε αυτήν…

Κάνοντας αυτοψία στους εγκεφάλους γυναικών που δεν είχαν ποτέ ακόμη μείνει έγκυες -πόσο μάλλον σε αρσενικό παιδί- ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ να εντοπίζουν αρσενικά κύτταρα DNA στον θηλυκό εγκέφαλο.
Σε αυτό το σημείο οι επιστήμονες δεν ήξεραν πραγματικά τι συνέβαινε. Έκαναν ό, τι μπορούσαν για να κρύψουν τα αποδεικτικά στοιχεία μέχρι να καταλάβουν και να το εξηγήσουν.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ: «Ο αρσενικός μικροχιμαιρισμός δεν ήταν σπάνιος σε γυναίκες χωρίς γιους. Εκτός από τις γνωστές εγκυμοσύνες, άλλες πιθανές πηγές αρσενικού μικροχιμαιρισμού περιλαμβάνουν: μη γνωστές – αυτόματες αποβολές, εξαφανισμένο αρσενικό δίδυμο, DNA μεγαλύτερου αδελφού που μεταφέρεται από την κυκλοφορία της μητέρας ή σεξουαλική επαφή. 
Ο αρσενικός μικροχιμαιρισμός ήταν σημαντικά πιο συχνός και τα επίπεδα ήταν υψηλότερα στις γυναίκες με επαπειλούμενη αποβολή με αποκόλληση πλακούντα, σε σχέση με τις γυναίκες που είχαν εγκυμοσύνη χωρίς επιπλοκές. Απαιτούνται περαιτέρω μελέτες για τον προσδιορισμό της ειδικής προέλευσης του ανδρικού μικροχιμαιρισμού στις γυναίκες.»

Έτσι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι πιθανές πηγές των αρσενικών κυττάρων DNA που ζουν στους εγκεφάλους των γυναικών είναι:
  • Μια τυχαία-άγνωστη αποβολή
  • Ένα αρσενικό δίδυμο που εξαφανίστηκε
  • Ένας μεγαλύτερος αδελφός που το DNA του μεταφέρθηκε από τη μητρική κυκλοφορία
  • Σεξουαλική επαφή


Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το 63% των γυναικών έχουν αρσενικά κύτταρα DNA που εντοπίζονται σε περιοχές του εγκεφάλου τους, ποιά από τις παραπάνω δυνατότητες νομίζετε ότι είναι η πιο πιθανή προέλευση του αρσενικού DNA;
Οι τρεις πρώτες επιλογές ισχύουν για ένα πολύ μικρό ποσοστό γυναικών. Δεν θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύουν το ποσοστό 63%. Η τέταρτη επιλογή; Η σεξουαλική επαφή είναι μάλλον πιο κοινή αιτία…

Αυτό έχει πολύ σημαντικές συνέπειες για τις γυναίκες. Κάθε αρσενικό από το οποίο οι γυναίκες εγκολπώνουν σπερματοζωάρια γίνεται ένα ζωντανό κομμάτι της ζωής τους. Οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα ήταν ηλικιωμένες. Κάποιες μετέφεραν ζωντανό αρσενικό DNA μέσα τους για πάνω από 50 χρόνια.

Φαίνεται ότι μόνο τώρα αρχίζουμε να κατανοούμε την πλήρη δύναμη και τις συνέπειες της σεξουαλικής επαφής…

Μένει να ερευνηθεί εάν συμβαίνει και το αντίστροφο. Εάν, δηλαδή, με κάποιο τρόπο και ο ανδρικός εγκέφαλος «αποικίζεται» από θηλυκά κύτταρα…Μια υπόθεση που αν αποδειχθεί θα έχει πολλαπλές προεκτάσεις!


Αλέξανδρος Δ. Τζεφεράκος
Μαιευτήρας – Γυναικολόγος


Πηγή: www.plos.org



Στην κάθε ερωτική επαφή, ανεξάρτητα αν υπάρχει αγάπη ή όχι, η ενέργεια του ενός συντρόφου αναμιγνύετε με την ενέργεια του άλλου. Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε ενεργειακούς τρόπους καθαρισμού και αποφόρτισης, θεραπευτικές διαλογιστικές ασκήσεις και τελετουργικά ώστε να μπορεί κάποιος χρησιμοποιώντας τους να κρατά την ενέργειά του καθαρή, απελευθερωμένη από τα αποτυπώματα του παρελθόντος και να είναι έτοιμος να προχωρήσει με "καθαρότητα" στη ζωή του απολαμβάνοντας τον εαυτό του.

Δώστε προσοχή με ποιον μοιράζεστε την σεξουαλική σας ενέργεια.