Translate

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Η κατανίκηση της ανικανότητας

Αποσπάσματα από το βιβλίο: Το Ερωτικό ΤΑΟ

Κατά καιρούς οι περισσότεροι άντρες υποφέρουν από περιστασιακή ανικανότητα. 
Ίσως αυτή η διατύπωση είναι σκληρή. Θέλουμε να πούμε ότι οι περισσότεροι άντρες διαπιστώνουν κάποια στιγμή ότι το κορμί δε θέλει παρ’ όλο που νομίζουν ότι είναι σε θέση να κάνουν έρωτα.


Ο παράλογος φόβος της ανικανότητας
Χαλάρωσε, δια­σκέδασε το και μη δίνεις σημασία στη στύση σου, αντίθετα συγκεντρώσου στον ερωτικό ερεθισμό της συντρόφου σου. 
Η στύση ήταν και στην αρχαία Κίνα μία ποθούμενη ιδιότητα που συγγένευε με τον αντρισμό. Ο άντρας ντρεπόταν και στενοχωριό­ταν το ίδιο όπως και στις μέρες μας. Παρ’ όλες τις επιστημονι­κές μαρτυρίες οι άντρες δύσκολα πιστεύουν ότι η περιστασιακή ανικανότητα είναι κάτι το συνηθισμένο. Ή το πιστεύουν, αλλά και πάλι στενοχωριούνται. 
Όμως μια τέτοια περιστασιακή ανικανότητα είναι σα ν’ αρπάζει κανείς ένα κρυολόγη­μα, κάπως δυσάρεστο βέβαια αλλά τίποτα το ανησυχαστικό. Και μπορεί εύκολα ν’ αποφευχθεί αρκεί να ξέρει κανείς πώς. Αν θεραπεύαμε την ανικανότητα όπως θεραπεύουμε στην πραγματικότητα ένα κρυολόγημα πιθανόν να είχαμε πολύ λιγότερα κρούσματα. Δυστυχώς εύκολα λέγεται μα δύσκολα γί­νεται. 
Μια μικρή ένδειξη περιστασιακής ανικανότητας μπορεί να είναι για τον άντρα το προσάναμα για ένα αβυσσαλέο δέος που οδηγεί στη μόνιμη ανικανότητα. Οι σύγχρονοι ερωτολόγοι υποστηρίζουν ότι κύριος παράγοντας στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ο φόβος κι όχι αυτή καθαυτή η ανικανότητα. 

Οι Masters και Johnson λένε τα εξής στο βιβλίο τους «Human Sexual Inadequacy”:
«Σε κάθε ευκαιρία για ερωτική συνεύρεση επισκιάζει τον άντρα η ανησυχία για το αν θα κατορθώσει να έχει στύση. Θα είναι σε θέση να συμπεριφερθεί σα φυσιολογικός άντρας; Αυτή η έμμονη ιδέα δεν αφορά μόνο τη στύση αλλά και τη διατήρησή της στη διαδικασία της διείσδυσης... Μ’ άλλα λόγια είναι ακριβώς αυτός καθαυτός ο φόβος που αποθαρρύνει το φυσιολογικό γεγονός της στύσης... 
Πολλοί άν­τρες είναι τόσο ανήσυχοι για την ερωτική τους λειτουργία που η φυ­σιολογική τους αντίδραση παραμορφώνεται τόσο που στην κυριολε­ξία τους λούζει κρύος ιδρώτας».

Ο καθένας που έχει δοκιμάσει ξαφνικό φόβο θα θυμάται πάν­τοτε πόσο ξερό ήταν το στόμα του και πόσο λουσμένο σε κρύο ιδρώτα το σώμα του. Είναι πραγματικά δυστυχία αν όχι τρα­γωδία ν’ αντιδρούν μερικοί άντρες μ’ ένα τόσο αδικαιολόγητο φόβο μπροστά στην ερωτική έκσταση.

Κάτι ακόμη που φοβίζει κι απογοητεύει τον άντρα, είναι ότι νομίζει πως δε μπορεί να κάνει απολύτως τίποτε μπρος στο φάσμα αυτό της ανικανότητας. Θα μπορούσε αν «ήξερε» να βοηθήσει τον εαυτό του με τα δάκτυλά του! Αν γνώριζε το ερωτικό Ταό, δε θα αισθανόταν τόσο ανήμπορος όταν το πέος του δε θέλησε να τον ακούσει. Και τον εαυτό του θα γλύτωνε από σκοτούρες και θα μπορούσε να δημιουργήσει μια χαρούμενη ατμόσφαιρα για τους δυο τους. 


Πώς καταπολεμάει κανείς την ανικανότητα.
Το ερωτικό Ταό δεν έχει ούτε μια λέξη για την «ανικανότητα». Δεν την αντιμετώπισαν ποτέ στα σοβαρά οι αρχαίοι κινέζοι. Ακόμη και στη Δύση είναι μια λέξη πολύ χρησιμοποιημένη και τετριμμένη, μάλλον υποτιμητική παρά επιστημονική. Τεχνικά είναι η αδυναμία διεκπεραίωσης της ερωτικής πράξης. Μπορεί επίσης να σημαίνει κι αμηχανία. Όμως όταν δεν ανορθώνεται το πέος του άντρα αυτός δεν είναι καθόλου αβοήθητος. 
Η συμβολή του Ταό στη λύση αυτού του προβλήματος είναι ξε­κάθαρη κι αναμφισβήτητη. Όπως πρότεινε η Κόρη η Πολύ Απλή: να ξεχάσει τη στύση του και να συγκεντρωθεί στο κορμί της συντρόφου του, στις χάρες και την ομορφιά του. Και τότε μπορεί να είναι σίγουρος ότι της προσφέρει τον ανώτατο βαθ­μό ηδονής έστω και χωρίς το πέος του.

Υπάρχουν πολλές μορφές ανταπόδοσης ερωτικής απόλαυσης. Μπορεί να χαρεί κανείς το κορμί της συντρόφου του με τα χέρια του, τα χείλη του και τη γλώσσα του. Όχι μόνο το παρουσιαστικό της, αλλά το άρωμά της και το βελούδινο χνούδι της επιδερμίδας της έχει τον δικό του αισθησιασμό. Χαϊδεύοντας τα ευαίσθητα σημεία του σώματός της θα την διεγείρει.
Χάιδεψε τη ραχοκοκκαλιά της σ’ όλο το μήκος της μέχρι κάτω- κάτω, ρούφηξε τις ρώγες της μέχρι να σκληρύνουν, συνέχισε ακόμη πιο κάτω φιλώντας τα κάτω χείλη της γαργαλώντας τη κλειτορίδα της με την άκρη της γλώσσας, μπαίνοντας ακόμη πιο βαθιά μέχρι ν’ αναβλύσουν οι χυμοί της κατρακυλώντας στους μηρούς της. Η διέγερσή της θ’ ανάψει και σένα. Η έξα­ψη της μπορεί να σε διεγείρει. Αν ναι, τότε λύθηκε το πρόβλη­μά σου και μπορείς να γλιστρήσεις μέσα της άνετα. Αν όχι, μπορείς πάλι να εισέλθεις χρησιμοποιώντας αυτό που το ερω­τικό Ταό αποκαλεί μέθοδο της «τρυφερής εισόδου».


Η Μέθοδος της τρυφερής εισόδου
Τρυφερή είσοδος θα πει ότι ο άντρας μπορεί να εισχωρήσει χωρίς στύση με μια μικρή βοήθεια των δακτύλων του. Αν ο άντρας είναι αρκετά έμπειρος κι επιδέξιος μπορεί να τα κατα­φέρει ακόμη' και μ’ ένα ολωσδιόλου χαλαρωμένο πέος να ει­σχωρήσει και να είναι βέβαιος ότι η σύντροφός του το απο­λαμβάνει όσο κι αυτός. Αν η τρυφερή είσοδος γίνεται σωστά μπορεί να δώσει στη γυναίκα πρωτόγνωρες ηδονές. Όταν ο φαλλός είναι πλέον μέσα της, θα έχει όλες τις ευκαιρίες να σκληρύνει, αν ο άντρας ακολουθεί τις οδηγίες του ερωτικού Ταό. 
Φυσικά ένα βιβλίο σαν κι αυτό μπορεί ν’ αναφέρει μόνο γενικές οδηγίες και συμβουλές. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες. Πρέπει ατομικά ο καθένας να έχει αρκετή φαντασία και να προσαρμόζεται ανάλογα με τις περιστάσεις. Προσαρ­μοστικότητα δεν απαιτεί μόνο η κοινή λογική - είναι κι η βα­σική αρχή του Ταό. Όταν κάτι δεν πάει καλά ξέχασέ το, διώχτο. Όταν βλέπεις ότι πάει καλά δεν έχεις παρά να συνεχί­σεις. Όπως στα περισσότερα πράγματα έτσι και στην αγάπη και τον έρωτα υπάρχουν πολύ λίγοι κανόνες που είναι αυ­στηροί και σκληροί. 

Έχοντας αυτές τις προϋποθέσεις στο μυαλό θα δούμε πώς κατορθώνεται μία πετυχημένη «τρυφερή είσοδος»;
1. Η πιο άνετη στάση για την τρυφερή είσοδο είναι μερικές πα­ραλλαγές της πλάγιας - πρόσωπο με πρόσωπο - στάσης ή ο άντρας στη δεσπόζουσα στάση.
2. Το ζευγάρι μπορεί να χαϊδεύεται και να χαριεντίζεται όση ώρα το επιθυμούν κι οι δυο.
3. Δε θα πρέπει να εισχωρήσει ο άντρας προτού η γυναίκα ποτισθεί απ’ τα υγρά της. Αν η γυναίκα μετά από μια προθέρμανση δεν είναι αρκετά υγρή, τότε ίσως να είναι απαραίτητο κανένα τεχνητό λιπαντικό. Το καλλίτερο και πιο ευχάριστο λιπαντικό για υποκατά­στατο είναι το φυτικό λάδι. Είναι κατασκευασμένο από φυσικά συ­στατικά κι είναι μια καλή εγγύηση για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του. Όμως αυτά τα τεχνητά λιπαντικά θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο ως έσχατη λύση- τίποτε δε μπορεί να συγκριθεί με τους φυσιολογικούς χυμούς της γυναίκας.
4. Αν δεν αρέσει στη γυναίκα να βάλει πάνω της λιπαντικό, μπορεί ο άντρας ν’ αλείψει το πέος του πράγμα που μπορεί να έχει το ίδιο αποτέλεσμα.
5. Το κλειδί για μια πετυχημένη τρυφερή είσοδο είναι η επιδεξιότητα στα δάκτυλα που θα πρέπει να μανουβράρουν το πέος στον κόλπο της γυναίκας. Μόλις γίνει αυτό τα δάκτυλα τυλίγονται και σφίγγουν τη ρίζα του φαλλού, ώστε το πάνω μέρος του να έχει σκληρύνει τουλάχιστον στα μισά τόσο που να μπορεί να εισχωρήσει. Ένα δακτυλίδι από λάστιχο στη ρίζα του πέους μπορεί να έχει το ίδιο αποτέλεσμα σχεδόν που έχουν τα δάκτυλα. 
Πάντως είναι καλλίτερη η πίεση με τα δάκτυλα παρά με το τεχνητό δακτυλίδι. Πρώτο, μπορεί κανείς να ρυθμίζει την πίεση. Δεύτερο, μπορεί ν’ αποτραβήξει κανείς τα δάκτυλά του όταν πλέον δεν χρειάζονται και να τα ξαναβάλει κάθε φορά που θα χρειάζεται ο φαλλός ενίσχυση, χωρίς να έχει την ανάγκη να βγει έξω για να ξαναβάλει το δακτυλίδι. Τρίτο, δεν κιν­δυνεύει κανένας να πάθει τίποτε απ’ ένα τέτοιο δακτυλίδι.
Οι περισσότεροι άντρες όταν φτάσουν σ’ αυτή τη φάση, θα είναι σε θέση να έχουν στύση.

Η τεχνική της «τρυφερής εισόδου» είναι χρήσιμη και στον αδέξιο και στον επιδέξιο. Για τον αρχάριο ελαττώνεται ο κίν­δυνος αμηχανίας, ενώ για τον έμπειρο μειώνεται το ποσοστό αποτυχίας. Οι περισσότεροι άντρες μπορούν να διατηρήσουν τη στύση τους, εφ’ όσον έχουν αρχίσει τις διεισδύσεις εκτός αν έχουν σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. 

Η «τρυφερή είσοδος» γκρεμίζει στον έρωτα δύο πεισματάρικους μύθους. Ο πρώτος μύθος είναι ότι ο άντρας δε μπορεί να εισχωρήσει όταν δεν έχει στύ­ση. Ο δεύτερος είναι ότι η στύση πρέπει να είναι αρκετά σκλη­ρή για συνουσία.

Μερικοί ίσως πουν ότι η τρυφερή είσοδος είναι μια χρήσι­μη τεχνική γι’ άντρες με προβλήματα κι ότι ένας φυσιολογικός άντρας δε τη χρειάζεται. Αλλά αυτό δεν είναι καθόλου αλή­θεια. Η τρυφερή είσοδος δεν είναι μόνο για τον αρχάριο και τον προβληματικό. Είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του ερω­τικού Ταό. Όσο πιο πολύ εξασκεί κανείς το Ταό τόσο πιο σημαντικό γίνεται. Κι ο λόγος είναι απλός. Ποτέ κανείς δε μπορεί να είναι σίγουρος για μια διαρκή στύση. Η τρυφερή είσοδος επιτρέπει στον άντρα να εισχωρήσει στη σύντροφό του οποτεδήποτε το θελήσει εκείνη.
Δεν υπάρχει εγγύηση ότι η τρυφερή είσοδος μπορεί να ισχύει για όλους. Κανένα σύστημα δεν είναι αλάθητο. Κανένα σύστημα δεν κάνει θαύματα. Αυτό που μπορεί να κάνει είναι να προσφέρει στον άντρα που την εφαρμόζει σωστά, ένα με­γαλύτερο ποσοστό επιτυχίας. Με το «σωστά» εννοούμε ότι εξαρτάται απ’ τις εκάστοτε δυνάμεις του.
Η τρυφερή είσοδος δε θα λειτουργήσει αν ο άντρας είναι φυ­σιολογικά, διανοητικά ή συναισθηματικά εξαντλημένος, ή αν υποσιτίζεται ή είναι φιλάσθενος. Μια πεοαιδοιακή επαφή σε φυσιολογικές συνθήκες, χωρίς να προϋπάρξει στύση, μπορεί να μοιάζει με θαύμα.