Translate

Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Έρωτας και θεραπεία

Όταν η ερωτική πράξη αποκτά την ιερή της διάσταση, όλα τα τσάκρα εργάζονται ενωμένα και επιτρέπουν στην ερωτική ηδονή να τα διαπεράσει και να μεταμορφωθεί σε ευχαρίστηση της καρδιάς και πνευματική έκσταση.

Η δημιουργία ενός τελετουργικού για την ερωτική πράξη δηλώνει πως είμαστε έτοιμοι να θεραπεύσουμε τα αντιεκστατικά μοντέλα μας για το σεξ και τον έρωτα και έχουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την ερωτική πράξη. 
Παίξτε μ’ αυτό το τελετουργικό. Επιμηκύντε το, κάντε το πιο σύντομο, πιο απλό ή πιο περίτεχνο. Συζητήστε με το σύντροφό σας πώς μπορείτε να το προσαρμόσετε στις ανάγκες σας. Αν δεν έχετε σύντροφο, χρησιμοποιήστε το σαν τελετουργικό για να προσφέρετε απόλαυση στον εαυτό σας. Αφήστε τη σεξουαλικότητά σας να ανθήσει.


ΣΚΟΠΟΣ
Να δημιουργήσουμε το καλύτερο δυνατό περιβάλλον για το σεξουαλικό έρωτα, προκειμένου το φύλο, το σώμα, η καρδιά, ο νους και το Πνεύμα σας να βρίσκονται σε αρμονία.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Ο Χρόνος: Πάρτε αρκετό χρόνο για να χαλαρώσετε και να παίξετε. Προτείνω δύο ή τρεις ώρες, στη διάρκεια των οποίων δεν θα σας διακόψει κανείς. Ορίστε από πριν τη συνάντηση.
Προετοιμαστείτε κατάλληλα, κανονίστε ποιος θα προσέχει τα παιδιά και φροντίστε να έχετε χρόνο για να φρεσκαριστείτε, να μαγειρέψετε, να συγκεντρώσετε τα βοηθήματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να γίνει πιο δημιουργική η ερωτική πράξη και να διαμορφώσετε έναν ιερό χώρο
Τροφή: Διαλέξτε ώριμα χυμώδη φρούτα, πιάτα με λιχουδιές, σοκολάτες ή ό,τι σας αρέσει, κρασί, ειδικά αρωματικά τσάγια, νερό, ποτήρια.
Αρώματα: Χρησιμοποιήστε τα πιο ερωτικά αρώματα. Βάλτε διαφορετικό άρωμα σε κάθε μέρος του σώματος (ο μόσχος και το ιλάγκ-ιλάγκ φημίζονται ότι εντείνουν τη σεξουαλική διέγερση). Αρωματίστε το χώρο με αιθέρια έλαια ή λιβάνι.


Περιβάλλον: Στον ιερό χώρο της ερωτικής πράξης μπορεί να έχετε λουλούδια, κεριά μια  μαγική κουβέρτα που θα τη βάλετε στο κρεβάτι ή στο πάτωμα για να κάτσετε ή να ξαπλώσετε, πέτρες και κοχύλια από την παραλία αισθησιακά μεταξωτά σεντόνια, πολλά μαξιλάρια, φτερά και κομμάτια από γούνα για να χτυπάτε ο ένας το σώμα του άλλου 

Μουσική: Είναι σημαντικό να μπορείτε να παίξετε και να ακούσετε μουσική. Να έχετε όργανα όπως φλάουτο, κουδούνια, τύμπανα ή τα αγαπημένα σας cd.
Ρούχα: Ορίστε από πριν τι θα φοράτε.Είναι υπέροχο να ντύνεστε για να κάνετε έρωτα. Μπορείτε να ξεντυθείτε και να χορέψετε και να κάνετε στριπτίζ ο ένας στον άλλο. Μπορεί, επίσης, να θέλετε μεταξωτά εσώρουχα, συγκεκριμένα κοσμήματα ή βελούδινα παπλώματα.


Ξεκινήστε με τον Χαιρετισμό της Καρδιάς 
(αναφορά στο τέλος)

Χρησιμοποιήστε τη διαίσθησή σας και αναρωτηθείτε: Πού πηγαίνουμε, τι θέλουμε από αυτή την ερωτική συνάντηση; Ποιες είναι οι επιθυμίες σας; Πόσο ανοικτοί είστε να βιώσετε την ηδονή; Μπορείτε να παραδοθείτε να συγχωνευτείτε και να λιώσετε ο ένας μέσα στον άλλον,
Να ξεπεράσετε με αγάπη τους φόβους και να βιώσετε μεγαλύτερη ηδονή; Να τιμήσετε το ταίρι σας σαν θεό/θεά, να ξεπεράσετε τα εμπόδια ανάμεσα σας, να κυλήσετε με τη ροή και να βιώσετε την πνευματική ένωση μέσα από τη σεξουαλική ενότητα;
Καθίστε ή ξαπλώστε απέναντι στο ταίρι σας. Μείνετε σιωπηλοί ή βάλτε να παίζει απαλή μουσική και βυθιστείτε ο καθένας στον εαυτό του, μακριά από τη συνηθισμένη ροή των σκέψεων. Συντονίστε τις αναπνοές σας και αναπνέετε μαζί. Συνεχίστε έως ότου νιώσετε πως αναπνέετε αρμονικά.
Συμφωνήστε ως προς το τι επιθυμείτε από την ερωτική σας συνεύρεση και δηλώστε το μαζί με τον εξής τρόπο: «Με αυτή την τελετουργία επιθυμούμε να...»


Επίκληση. Εκφράστε την επιθυμία σας να τιμήσετε ο καθένας στον άλλο το υψηλότερο δυναμικό του. Για παράδειγμα:
Ο άνδρας λέει στη γυναίκα: «Τιμώ σε σένα την Άγρια Γυναίκα, γιατί μπορεί να νιώσει ότι την αγαπούν όταν είναι έτοιμη να αποδεσμευτεί. Τιμώ σε σένα τη Μητέρα που, όταν μεγαλώνει τα παιδιά μας, νιώθει πως παίρνει στήριξη. Τιμώ σε σένα τη Θεά, τη Σακτί, που παραδίνεται στην αγνή ενέργεια και γνωρίζει πως είναι η Πηγή της δημιουργίας».  
Η γυναίκα λέει στον άνδρα: «Σε χαιρετώ σαν ποιητή που τραγουδάς την ομορφιά και τη χάρη του έρωτά μας. Σε χαιρετώ σαν εραστή που θα ευλογηθείς με την απόλαυσή μου και θα τη δεχτείς επανειλημμένα. Σε χαιρετώ ως Θεό, τον Σίβα μακάρι το θείο Πνεύμα σου να είναι πηγή δημιουργίας και έμπνευσης και για τους δυο μας».

Γείωση
Αποδίδοντας Τιμές στο Τσάκρα του Οργασμού και των Νέων Ξεκινημάτων
Χαϊδέψτε το σώμα του συντρόφου σας. Αγγίξτε το παντού και με γλυκά λόγια, εκφράστε στο σύντροφό σας την αγάπη, τον θαυμασμό και την εκτίμησή σας γι’ αυτό.
Ύστερα πηγαίνετε διαδοχικά σε κάθε τσάκρα ευλογώντας τα με άγγιγμα και όμορφα λόγια αποδοχής και ενδυνάμωσης που θα έρχονται κατευθείαν από την καρδιά σας
Όταν και οι δύο λάβετε την ενδυνάμωση πείτε με μια φωνή: «Αφιερώνουμε την ηδονή και τους οργασμούς μας στην ευημερία όλων των αντιληπτικών όντων που κατοικούν στη γη. Ας είναι ευτυχισμένα!»

Διέγερση
 
Αποδίδοντας Τιμές στο Τσάκρα της Ενδυνάμωσης
Το σεξ αποτελεί πρωτίστως, θέμα ενέργειας, και η ενέργεια αυξάνεται μαζί με τη διέγερση, και η διέγερση αυξάνεται όταν μετακινούμαστε από τη σκέψη στην αναπνοή. Το πετυχαίνουμε παρακολουθώντας και βαθαίνοντας την ανάσα μας, αναπνέοντας από το στόμα για να είμαστε πιο κοντά στα συναισθήματά μας. Για να απλώσουμε την ενέργεια που φέρνει η έξαψη σε όλο μας το σώμα, κουνάμε το σώμα μας και βγάζουμε ήχους ευχαρίστησης που δίνουν χρώμα και γεύση στην ενέργεια μας και μήνυμα αποδοχής στο σύντροφό μας.
Ξαπλώστε ο ένας στην αγκαλιά του άλλου. Ερεθίστε ο ένας τον άλλο με ερωτικά παιχνίδια. Φιληθείτε, γλιστρήστε ο ένας πάνω στον άλλο, αφήστε τη φωτιά της έξαψης να φουντώσει.
Εστιάστε την αναπνοή σας στα σημεία του σώματος που νιώθετε καλά. Έτσι η ευχάριστη αίσθηση θα ενισχυθεί και θα εξαπλωθεί. 

Καθώς η αναπνοή σας και η ηδονή βαθαίνουν, αφήστε το σώμα σας να ανταποκριθεί μέσω της κίνησης. Το αντανακλαστικό του οργασμού βασίζεται σε μια σειρά ηδονικών και έντονα ερεθιστικών κινήσεων όπου η λεκάνη πηγαινοέρχεται μπρος-πίσω. Δοκιμάστε το συνειδητά
Η σεξουαλική αίσθηση αυξάνεται αν καθώς αναπνέετε βαθιά σφίγγετε και χαλαρώνετε τους σεξουαλικούς μυς. Κάντε το με φυσικότητα χωρίς να πιέζεστε, και με παιχνιδιάρικη διάθεση. Δεν προσπαθείτε να εφαρμόσετε κάποια μέθοδο. Απλά ανακαλύπτετε τρόπους να εγκαταλείψετε το νου και να απλώσετε την ηδονή σε όλο το σώμα.
Αφήστε να εκδηλωθεί ο ξέφρενος εαυτός σας: Γρυλίστε σαν ζώο, περιγράψτε πώς νιώθετε, φωνάξτε ό,τι θέλετε δείξτε το σώμα και το φύλο σας, νιώστε περήφανοι και δυνατοί

Αποδίδοντας Τιμές στο Τσάκρα της Αγάπης και του Πάθους
 
Κρατείστε για λίγο ο ένας τον άλλο χωρίς να κάνετε τίποτα. Φανταστείτε την σεξουαλική έξαψη που νιώθετε σαν μια πηγή που ανεβαίνει γεμίζει την καρδιά σας με ευχαρίστηση. Φανταστείτε πως είστε ενέργειας που κυλάει. Χαλαρώστε και αψεθείτε στα χάδια του/της συντρόφου σας. Επιτρέψτε στην καρδιά σας να εμπιστευτεί εδώ και τώρα, την αγάπη σας. Δώστε εσείς πρώτοι στον εαυτό σας την αγάπη που θέλετε να πάρετε. Σας αγαπουν. Όσο περισσότερο εκτιμάτε τον εαυτό σας τόσο καταλαβαίνετε πως αξίζετε να σας αγαπούν, όσο και να μοιράζεστε την αγάπη. Ξεκουραστείτε γνωρίζοντας πως αυτή η στιγμή είναι η δημιουργία σας, το δώρο του ενός προς τον άλλο. Νιώστε την ολοκλήρωση, αφήστε όλους τους στόχους, τις κατευθύνσεις, τις προσδοκιες. Το μονο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δέχεστε. ΕΚΕΙΝΟΣ, ΕΚΕΙΝΗ, ΕΔΩ...ΈΞΟΧΟ!

Αποδίδοντας Τιμές στο Τσάκρα της Δημιουργικότητας
Τώρα έχετε την ευκαιρία να αποκτήσετε πλήρη συναίσθηση και να αναλάβετε την ευθύνη γι' αυτά που θέλετε. Αναρωτηθείτε: Μου αρέσει έτσι όπως με αγγίζει το ταίρι μου; Νιώθω υπέροχα ή μήπως το θέλω πιο βαθιά, πιο δυνατά, πιο αργά, κάπως αλλιώς. Ζητήστε το από το ταίρι σας. Ζητήστε το με αγάπη. Αν δεν θέλετε να μιλήσετε, πάρτε το χέρι του/της συντρόφου σας και βάλτε το εκεί που θέλετε. Αν νιώθετε καλά, πείτε το, εκφράστε την εκτίμησή σας: «Α, ναι, έτσι, συνέχισε».
Αν κάποιος έχει φόβους, αγωνίες, ή συναισθήματα που δεν έχει εκφράσει για την ερωτική πράξη, τώρα είναι η ώρα να τα πει, να τα τιμήσει και να τα αφήσει. Αποφύγετε να ταυτιστείτε με τις δυσκολίες ή τα συναισθήματα ενοχής που μπορεί να τρέφει το ταίρι σας γι’ αυτά «Εγώ φταίω», «Γιατί μένει πάντα ανικανοποίητος/η;»
Ακούστε στη σιωπή. Καθρεφτίστε με αγάπη και κατανόηση στο ταίρι σας τα συναισθήματά του και πείτε: «Καταλαβαίνω πώς αισθάνεσαι, δεν πειράζει. Είμαι εδώ και θα σε βοηθήσω να το περάσουμε μαζί».


Αποδίδοντας Τιμές στο Τσάκρα της Ενόρασης


Αποκτήστε συναίσθηση του εσωτερικού διαλόγου που κάνετε με τον εαυτό σας, των σκέφεων, των εικόνων και των φαντασιώσεών σας.
Δεχτείτε τα όλα σαν θετική ενίσχυση της εμπειρίας που ζείτε. Ξεκαθαρίστε το εξής: αν εμπλακείτε σε αρνητικές επικρίσεις, θα υποσκάψετε την εμπειρία σας. Απλά, δείτε τα να έρχονται, πείτε: «το επόμενο», και αφήστε τα να φύγουν.
Προσέξτε τις ιδέες, τις εικόνες, τις σκέψεις ή τις εμπνεύσεις που έρχονται καθώς κάνετε έρωτα. Μπορεί, πράγματι, να δείτε την ενέργειά σας να γίνεται χρώματα, να παίρνει τη μορφή συμβόλων ή ακόμα και φαντασιώσεων. Θυμηθείτε να εστιάζετε την προσοχή σας στα τσάκρα σας και, με την αναπνοή σας, να στέλνετε φως και αγάπη σε κάθε κέντρο.
 

Αποδίδοντας Τιμές στο Τσάκρα της Φώτισης
Ξαπλώστε πρόσωπο με πρόσωπο και ανταλλάξτε αναπνοές. Ο ένας εκπνέει, ο άλλος αναπνέει. Κάντε το με το στόμα, απαλά, βαθιά, αργά. Εναρμονίζετε τις αναπνοές σας σε έναν κοινό ρυθμό. Καθώς εισπνέετε, τραβήξτε τηω σεξουαλική ενέργεια, την ηδονή και την έξαψη που νιώθετε προς την κοιλιά, την καρδιά, το λαιμό. Όταν εκπνέετε, φανταστείτε τη σαν μια πηγή που αναβλύζει προς τα έξω μέσω της κορώνας της κεφαλής. Αυτός είναι ένας όμορφος και διασκεδαστικός για να καθαρίζετε τα τσάκρα και να συνδέετε το φύλο με το πνεύμα.
Κλείστε τη συνάντηση ξαπλώνοντας ήσυχα ο ένας στην αγκαλια του άλλου, χαλαρώστε, αφεθείτε, μην κάνετε τίποτα. Νιώστε ευγνωμοσύνη και εκτίμηση γι’ αυτή τη στιγμή.

Κλείσιμο
Άντρες:Πριν αφήσετε τον κήπο της αγαπημένης σας, «κλείστε την πόρτα». Ακουμπήστε με ευγένεια για μερικά λεπτά το χέρι σας στο ερωτικό λουλουδι της συντρόφου σας. Έτσι, θα τη βοηθήσετε να κλείσει τις ψυχικές και σωματικές της πύλες και να νιώσει ολοκληρωμένη.
Γυναίκες: Αγγίξτε ευγενικά το πέος του, σαν ένα ανεπαίσθητο μήνυμα αναγνώρισης.
Κοιταχτείτε στα μάτια και πείτε: «Σε ευχαριστώ. Ήταν ύπεροχα!  

  
Για λίγη ώρα μην κάνετε τίποτα απλά χαλαρώστε ο ένας στην αγκαλιά του άλλου. Τελειώστε με το Χαιρετισμό της Καρδιάς, Ευχαριστήστε ο ένας τον άλλον για την ηδονή που έδωσε και έλαβε.

ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ
Μην ξεχνάτε πως το τελετουργικό της ερωτικής πράξης είναι μια λεπτή πρόκληση. Είναι σημαντικό να μην «κρίνουμε» την εμπειρία σύμφωνα με κάποια ιδανικά κριτήρια για το «τέλειο τελετουργικό» και την «τέλεια επίδοση». Συμβαίνει αυτό που συμβαίνει. Αυτό είναι όλο. Και είναι ένα υπέροχο μάθημα!
Εκφράστε τα συναισθήματα σας με θετικό τρόπο. Αποφύγετε τα αρνητικά λόγια, τις επικρίσεις ή τις αναφορές σε άλλον εραστή ή ερωμένη όσο είστε μαζί και, κυρίως, όταν είστε μέσα ο ένας στον άλλο. Διαφορετικά, το σεξουαλικό κέντρο σας θα γεμίσει με συναισθήματα φόβου, αγωνίας ή πόνου που μπορεί να προκαλέσουν ασυνείδητες, ενοχλητικές ή και τρομακτικές αντιδράσεις κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης.
Μάθετε από τις δυσκολίες σας. Κανένα τελετουργικό δεν είναι τέλειο. Κάποια κομμάτια είναι θεϊκά, και κάποια άλλα μπορεί να σας δυσκολέψουν. Όταν νιώσετε καλά μ’ αυτό, θα είστε έτοιμοι να αφεθείτε στο μέγιστο εκστατικό δυναμικό που έχετε μέσα σας.

Επιτρέψτε την έκπληξη. Συμπεριλάβετε στην ερωτική πράξη κάτι απρόσμενο. Για παράδειγμα, στρώστε στο πάτωμα μια κουβέρτα και φάτε γυμνοί. Καλύψτε το ταίρι σας με λιωμένη σοκολάτα και γλείψτε τον/την. Ανάψτε το τζάκι και χαϊδέψτε το ταίρι σας με φτερά παγωνιού ή στρουθοκαμήλου.
Γίνετε ερωτικοί στην καθημερινή σας ζωή. Αφήστε τον ερωτισμό του φύλου σας να αποτελέσει την ουσία της ζωής σας. Να κυριεύσει τον τρόπο που τρώτε, που μιλάτε, που αγγίζετε τον άλλο, που μιλάτε στο τηλέφωνο, κ.λπ.


Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ
ΣΚΟΠΟΣ: Κατά το χαιρετισμό της καρδιάς, αγγίξτε την καρδιά σας και νιώστε τη ζεστασιά της. Μπορεί, επίσης, να νιώσετε οτι η αγάπη σάς στέλνει ένα μήνυμα: «Είστε μέρος της ευρύτερης δημιουργίας, Συνδέεστε με όλους τους άλλους. Η αγάπη είναι ατελείωτη χαι απεριόριστα διαθέσιμη». 
Για να το παραδεχτείτε στον/στη σύντροφό σας και στους φίλους σας απευθύνετέ τους τον εξής χαιρετισμό: «Είμαι αξιαγάπητος/η όπως κι εσύ είσαι αξιαγάπητος/η». Αυτός ο χαιρετισμός θα φέρει μια αίσθηση σεβασμού μεταξύ σας και θα σας επιτρέφει να ανοιχτείτε στη διάσταση του ιερού. Ο τελετουργικός αυτός χαιρετισμός είναι ένας υπέροχος τρόπος για να αρχίζετε και να τελειώνετε τις ασκήσεις αυτού του βιβλίου. Μπορείτε να τον Απευθύνετε όταν είστε μόνοι, με το ταίρι σας, ή σε ομάδα.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
: Αφιερώστε πέντε λεπτά στα οποία κανείς και τίποτα δεν θα σας ενοχλήσει. Ο χρόνος αυτός είναι ιερός. Απευθύνετε το χαιρετισμό πρόσωπο με πρόσωπο προς το σύντροφό σας ή τον εαυτό σας μπροστά σε έναν καθρέφτη.
Καθίστε πρόσωπο με πρόσωπο. Κρατήστε ανοιχτά τα μάτια και τη σπονδυλική στηλη χαλαρή και σε ευθεία στάση. Εισπνεύστε. Απαλά, βάλτε τη μία παλάμη μέσα στην άλλη σχηματίζοντας μια κούπα, και φέρτε τις παλάμες σας μπροστά από την καρδιά σας. Οι αντίχειρες ακουμπούν απαλά στο στήθος.
Σκύψτε εμπρός έως ότου ακουμπήσουν τα μέτωπά σας. Νιώστε πως συνδέονται οι καρδιές σας. Κοιτάξτε μέσα στα μάτια σας, ή του/της συντρόφου σας και πείτε: «Σε τιμώ ως μία από τις πλευρές του εαυτού μου»


Αποδεχτείτε το χαιρετισμό που σας απευθύνει το ταίρι σας απαντώντας σας και εκτιμήστε την αφοσίωση και το σεβασμό που περικλείει αυτή η απάντηση. Αυτή τη στιγμή, μοιράζεστε και οι δυο σας την πληρότητα της ύπαρξης. Και, παρά τις διαφορές σας, έχετε ζητήσει από το Πνεύμα σας να ευλογήσει με την παρουσία του τις καρδιές σας.
Αντί να μιλήσετε, μπορείτε να προφέρετε τον ήχο Οοομμ, την πηγή όλων των ήχων. Αφήστε τον ήχο αυτό να αντηχήσει βαθιά μέσα στην κοιλιά σας. Νιώστε πως αυτός ο ήχος σάς συγκεντρώνει στην ψυχή σας και την καθαρίζει.
Όταν ανασηκωθείτε, εκπνεύστε και αφήστε τα χέρια σας να ακουμπήσουν ξεκούραστα στα πόδια σας. Κοιταχτείτε για μια στιγμή στα μάτια νιώστε το θεραπευτικό αποτέλεσμα αυτής της τελετουργίας. Νιώστε πώς συνδέεται το σώμα με το Πνεύμα μέσα από αυτή τη χειρονομία.

ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ


Ο Χαιρετισμός της Καρδιάς είναι η πιο όμορφη άσκηση για να συγκεντρωθείτε στον εαυτό σας όταν πρόκειται να εμπλακείτε σε μια έντονη ή δύσκολη κατάσταση
Είναι ένα τελετουργικό που σας διδάσκει να αποστασιοποιείστε από την καθήλωση στο εγώ: Μέσα σε πέντε λεπτά έχετε δημιουργήσει έναν ιερό χώρο που είναι ανεπηρέαστος από κάθε έγνοια. Για να βιώσετε πραγματικά αυτή την άσκηση, πρέπει να είστε απόλυτα παρόντες. Εισπνεύστε και εκπνεύστε βαθιά, νιώστε το σώμα σας και το μέτωπό σας, και ξεχάστε όλα τ’ άλλα.
Στην αρχή, μπορεί να νιώσετε περίεργα εξαιτίας του ασυνήθιστου χαρακτήρα του χαιρετισμού. Αν είναι έτσι, χρησιμοποιήστε λόγια που σας βολεύουν. Οι Ινδουιστές λένε «Namaste». Οι Χριστιανοί λένε «Αμήν». Οι Εβραίοι λένε «Σαλόμ». Οι Μουσουλμάνοι λένε «Σαλάαμ». Όλες αυτές οι λέξεις εκφράζουν ευλογία.
Μπορείτε να κάνετε την άσκηση όρθιοι ή καθιστοί σε καρέκλα, σε μαξιλάρι ή στα γόνατα με όποιον τρόπο νιώθετε πιο άνετα.

Οι πνευματικοί καθοδηγητές λένε: «Για να αγαπήσεις πραγματικά τον άλλο, πρέπει, πρώτα, να γνωρίσεις τον εαυτό σου». Ο Χριστός είπε: «Αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν». Η σχέση μας με τον εαυτό μας καθορίζει τον τρόπο που θα σχετιστούμε με τους άλλους. Αρχίζεις να αναγνωρίζεις πόσο αξιαγάπητος είσαι, όταν αποδέχεσαι τον εαυτό σου. Τότε αρχίζεις να ακούς τη φωνή της καρδιάς σου, τον εσωτερικό εραστή ή την εσωτερική ερωμένη που θα σου πει ότι η ζωή είναι μαζί σου, σε υποστηρίζει, σε διδάσκει και σε βοηθάει να μεγαλώσεις. 
Σε στιγμές σαν κι αυτές, μπορεί να θυμηθείς ότι η αγάπη, η ηδονή και η θεϊκότητα δεν χρειάζεται να διαχωρίζονται, ανήκουν στην ίδια ομάδα.


Αποσπάσματα από το βιβλίο της Margot Anand
 "Η τέχνη της καθημερινής έκστασης"