Translate

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Διαλογισμοί για ζευγάρια,

Ο χαιρετισμός της καρδιάς 
      
Αυτός ο χαιρετισμός θα φέρει  μια αίσθηση σεβασμού μεταξύ σας και θα επιτρέψει να ανοιχτείτε στη διάσταση του ιερού.
Καθίστε  αντικριστά, σε μικρή απόστααη μεταξύ σας. Κρατήστε την σπονδυλική στήλη χαλαρή και σε ευθεία γραμμή. Πάρετε μια βαθιά αναπνοή και φέρτε τη μια παλάμη απαλά μέσα στην άλλη, σχηματίζοντας μια κούπα, μπροστά από το στήθος. Οι αντιχείρες ακουμπούν απαλά την καρδιά.
Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού αγγίζει ο καθένας την καρδιά του και νιώθει την ζεστασιά της. Μπορεί ακόμη να νιώσει ότι η καρδιά του, του στέλνει ένα μήνυμα.  
Μπορεί να ακούσει την καρδιά του να του λέει: Είσαι μέρος της ευρύτερης δημιουργίας και συνδέεσαι με όλους τους άλλους. Η αγάπη είναι ατελείωτη και απεριόριστα διαθέσιμη.


Νιώσε ότι αυτό είναι αλήθεια.
 
Κοίταξε τον σύντροφο σου απευθείας στα δικά του και να πες του: Είμαι αξιαγάπητος/η όπως ακριβώς είσαι και εσύ.


Τώρα σκύψτε μπροστά ώσπου να ακουμπήσουν τα μέτωπα σας. Νιώστε ότι συνδέονται οι καρδιές σας. Κοιτάξτε μέσα στα μάτια του συντρόφου σας και πείτε : Σε τιμώ ως μια πλευρά του εαυτού μου. 

Αποδεχτείτε τον χαιρετισμό που σας απευθύνει το ταίρι σας απαντώντας του με τον ίδιο τρόπο και εκτιμήστε την αφοσίωση και τον σεβασμό που περικλείει αυτή η απάντηση. Αυτή τη στιγμή μοιράζεστε οι δυο σας την πληρότητα της ύπαρξης. Και παρά της διαφορές σας ζητήστε σιωπηλά από το Πνεύμα να ευλογήσει με την παρουσία του τις καρδιές σας.

Αντί να μιλήσετε μπορείτε να προφέρεται τον ήχο ΟΟΥΜΜ την πηγή όλων των ήχων. Αφήστε αυτόν τον ήχο να αντηχήσει βαθιά μέσα στην κοιλιά σας. Νιώστε ότι αυτός ο ήχος σας συγκεντρώνει στην ψυχή σας και την καθαρίζει.

Σιγά, σιγά απομακρύνονται τα μέτωπα σας βγάζετε μια βαθιά εκπνοή και αφήνετε τα χέρια σας μαλακά πάνω στα γόνατα σας. Κοιταχτείτε για λίγο στα μάτια και νιώστε το θεραπευτικό αποτέλεσμα αυτής της τελετουργίας. Νιώστε πως συνδέεται το σώμα και το πνεύμα μέσα από αυτή την επαφή.